Het is officieel! Apple gaat stoppen met de verkoop van de iPod

Het is officieel! Apple gaat stoppen met de verkoop van de iPod

De laatste versie, iPod touch is nog heel even te koop… Na iets meer dan twintig jaar komt er een einde aan een tijdperk! De iPod was Apples eerste eigen mp3-speler. Het begon met ‘Duizend liedjes in je zak’, volgens toenmalig topman Steve Jobs. Dat waren zoveel meer nummers dan toen voor mogelijk werd gehouden.

Apple iPod

Het was oktober 2001 toen Steve Jobs zei: “Luisteren naar muziek zal nooit meer hetzelfde zijn.” Het was een te gek begin voor deze legendarische muziekspeler. Verschillende modellen kwamen in de jaren erna langs, van classic tot nano en mini. Apple was voor die tijd vooral bekend van de kleurrijke pc’s. Voor zoveel mensen werd de iPod hun eerste kennismaking met Apple.

Tien uur muziek luisteren

‘Je eerste eigen mp3-speler’ had voor die tijd een supergrote opslagcapaciteit. Daarmee kregen gebruikers toegang tot veel meer muzieknummers én konden ze tien uur aan één stuk luisteren. Tegenwoordig heb je met Apple Music 30.000 nummers op zak dus werd het tijd om te stoppen.

The music lives on

De iPod touch is de allerlaatste iPod in het assortiment bij Apple. But… the music lives on meldt Apple. Nu maakt het bedrijf de laatste voorraad op. Alle functies voor muziek afspelen zitten tegenwoordig in iPhones, iPads en andere Apple-devices die mensen vaak al op zak of om hun pols hebben.

Apple verkoopt de voorraad de iPod touch 7. Dus wil je er nog een bemachtigen? For good old times! Het meest recente model stamt uit 2019. Deze iPod kost bij Apple (zolang de voorraad strekt): €

Dit bericht delen

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van nieuws, tips, Apple Keynote en meer!

Chat openen
🌤️ hulp nodig?
LUXMY Servicedesk
Hey 👋🏽
Waarmee kunnen we je helpen?